VšĮ „Prienai“

Europos paveldo dienų Lietuvoje renginiai

Kiti renginiai

Rugsėjo 6–15 dienomis vyksiantys Europos paveldo dienų Lietuvoje renginiai jau pradėjo skaičiuoti ketvirtą dešimtmetį. Kaip ir kasmet kviečiame dalyvauti Europos paveldo dienų renginiuose.

* Kviečiame aplankyti Kėdainių krašto muziejaus parodą „Myro ješiva Kėdainiuose 1940 m.: stebuklingo išsigelbėjimo istorija“, kuri eksponuojama Prienų krašto muziejuje iki rugsėjo 16 d. Parodą parengė Kėdainių krašto muziejus.
* Rugsėjo 8 d. 12.00 val. – teatralizuota ekskursija „Prienų karinis miestelis: meilė, košė ir taika“. Būtina išankstinė registracija tel.+370 676 49010.
1937 m. gegužės 28 d. penktadienį Marytė Bendoriūtė gauna laišką iš savo mylimojo – eilinio pėstininko Vinco. Koks džiaugsmas ir kokia laimė, kad brangus bernelis pašauktas į artimiausią 5-ąjį Kęstučio pėstininkų pulką Prienuose. Marytė, gi, čia pat, tik nuo Bagrėno kalno nusileis, ir jau gali pasimatyti ar net į kareivių klubą užsukti. Svarbiausia grįžti iki komendanto valandos! O ir laiškai greitai nukeliauja, paštininkei Antosei ką gero į ranką įbrukus. Vincelis visada pasiilgęs, pasitinka ne tuščiomis – tai apelsiną iš kišenės, tai vynuogių kekę iš užančio. Vis, pasakoja ir pasakoja: kaip žygiavo, kaip mankštą darė, lovelę klojosi, kareivišką košę kabino. Marytė tiki, kad netruks pusantrų metelių prabėgti, o tada jau ir apsives, statys namus, augins vaikus. Ar išsipildys Marytės svajonė? Kviečiame sužinoti, kartu pasivaikščioti po Prienų karinį miestelį ir Beržyno parką.
Renginys vyks lauke. Susitinkame prie „Lux Cafe“ kavinukės Prienų Beržyno parke (šalia Statybininkų g. 19).
Renginiai nemokami.